Waarom Is Het Zo Belangrijk Om Te Kijken Naar Landen Zoals Amerika Op Het Gebied van Energie

De totale geïnstalleerde windenergiecapaciteit binnen de Verenigde Staten is ongeveer 12.000 megawatt, met veel meer dan 2400 megawatt geïnstalleerd in 2006 en veel meer projecten binnen de planningsfasen. Texas en Californië lijken elk jaar te strijden om de hoogste onderscheidingen in de American Wind Energy Association, waarbij de staten Iowa, Minnesota en Washington de afgelopen jaren ook de windproductie in een stroomversnelling hebben gebracht.

Er zitten ook wat nadelen aan het gebruik van duurzame energie

Sommige mensen klagen dat de gigantische torens en turbines lawaaierig en onaantrekkelijk zijn, vooral in grote aantallen, net zo mooi als gevaarlijk voor vogels. Voorstanders van windenergie maken technische doorbraken om de kosten te drukken en de productie betrouwbaarder te maken, maar aardgasgestookte centrales kunnen elektriciteit produceren tegen 3 cent per kilowattuur of veel minder, terwijl windmolenparken energie produceren tegen ongeveer vijf cent per kilowattuur.

De studies vertellen genoeg, energie besparen hoeft helemaal geen ramp te zijn

De studies zeggen deze kosten genoeg zouden kunnen worden verminderd om met gasgestookte installaties te concurreren als de ontwikkelaars van het windpark de nauwkeurige zelfde gunstige financieringsvoorwaarden als nutsbedrijven zouden kunnen verkrijgen, of als de nutsbedrijven bereid zouden zijn om de windparken te bezitten. Dat laatste is in toenemende mate het geval. Nutsbedrijven zien de voordelen van goede public relations voor het “vergroenen” en het toevoegen van hernieuwbare energie aan hun portefeuilles.

Hoe kunnen landen zoals Amerika extra hernieuwbare energiebronnen inzetten

Dit helpt ook een extra probleem in het westen van de Verenigde Staten te verzachten: Sommige kleine eigenaren van windmolenparken vechten met nutsbedrijven over hun verantwoordelijkheid om de extra elektriciteitskabels te betalen en aan te leggen om hun productie op het net aan te sluiten. Het is misschien niet haalbaar voor u om een windturbine buiten uw restaurant te installeren, maar u kunt wel vragen om de portefeuille van uw energieleverancier te voorzien van windhulpbronnen.